Tekst objavljen: 08.07.2015 11:30        


Države evrozone pokazale su, na vanrednom samitu u Briselu, političku volju da pomognu Grčkoj da postigne dogovor o paketu pomoći, uprkos referendumu na kojem su građani odbili predlog kreditora, rekao je u utorak novi ministar finansija u grčkoj vladi, Euklid Cakalotos. 

Evrozona voljna da pruži Grčkoj novu šansu

Cakalotos, koji je na mestu ministar finansija zamenio Janisa Varufakisa, rekao je novinarima da je bilo napretka na sastancima s njegovim 18 kolega iz zemalja evrozone i dodao da "postoji politička volja da se Grčkoj pruži nova šansa".

Upitan zašto nije doneo novi set grčkih predloga reformi na razgovore ministara finansija evrozone, održanog uoči ključnog samita, Cakalotos je odgovorio da "to nije tako jednostavno".

"Videćemo da li će se to (iznošenje grčkih predloga) dogoditi večeras ili sutra", dodao je ministar.

Izvor uz EU blizak pregovorima, rekao je da je Cakalotos tokom sastanaka s kolegama iz evrozone, pokazao "mnogo inteligencije i izuzetnu skromnost", preneo je AFP.

Ovaj izvor dodaje da je grčki ministar tražio novi program pomoći za "dve ili tri godine", ali da je za pregovore o tome potrebno mnogo vremena, što znači da će biti potrebne finasije kojima će se premostiti period od narednih nekoliko sedmica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka ekonomija evrozona referendum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana