Tekst objavljen: 11.04.2016 11:06        


Evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja "Open day" biće održan 13. aprila na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, u organizaciji studentske organizacije Istek iz Beograda. Sajam će okupiti studenti elektrotehnike i računarstva iz cele Evrope, kao i predstavnike vodećih kompanija i univerziteta iz ovih oblasti, saopštio je danas organizator.

Evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja u Beogradu

"Open Day" je projekat koji se svake godine održava u sklopu najveće međunarodne konferencije Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - Istek. Ove godine je čast organizovanja ovakvog sajma pripala lokalnom komitetu Beograd.

Svi studenti koji traže posao ili priliku za stručnu praksu, ili pak žele da nastave studije u inostranstvu, pozvani su da 13. aprila posete Zgradu tehničkih fakulteta.

Predstavnici univerziteta i kompanija će u sklopu prezentacija i razgovora sa posetiocima predstaviti mogućnosti koje nude studentima.

"U pitanju je stručni sajam namenjen studentima elektrotehnike i računarstva i velika nam je čast što se, nakon Minhena, Atine, Madrida i Talina, ove godine organizuje u Beogradu", izjavila je Bojana Mihajlović, organizator "Open Day" projekta.

Kako kaže, pored uspešnih kompanija iz ovih oblasti svoje programe će predstaviti i veliki broj evropskih univerziteta, te će domaći studenti biti u prilici da se upoznaju sa mogućnostima koje oni pružaju na jednom mestu i da uporede uslove studiranja.

"Zbog toga bih pozvala sve studente da iskoriste ovu priliku kako bi ostvarili bolje kontakte sa budućim kolegama i poslodavcima i dobili više informacija o svemu što ih interesuje".

U okviru sajma će biti održane i stručne radionice od strane Start It centra koji podržava domaću IT zajednicu i razvoj startup-ova, i treninzi koji bi mogli da pomognu studentima završnih godina u potrazi za poslom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stručna praksa it sektor sajam zapošljavanja sajam za studente

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana