Tekst objavljen: 30.05.2022 15:30        


Guvernerka Narodne Banke Srbije, Jorgovanka Tabaković prva je danas iskoristila Dina karticu kako bi, u Merkator hipermarketu Beograd iskoristila mogućnost kupovine sa podizanjem gotovine na mestu trgovca

Evo u kojim prodavnicama sada možete da podignete gotovinu sa Dina karticom


Radi se o usluzi podizanja gotovine sa sopstvenog računa u bilo kojoj banci, koja je od sada uz upotebu Dina kartica dostupna u Idea, Roda i Merkator trgovinama.

Novac može sa se podigne bez bankarske provizije i to u maksimalnom iznosu do 5.000 dinara, u periodu od 8 do 21 čas tokom dana.

Tabaković je naglasila da je Narodna banka Srbije izgradila infrastrukturu za ovu uslugu uz pomoć Banke Poštanske štedionice i Unikredit banke, a predstavnicima grupacije Unikredit je zahvalila na odricanju od provizija.

„Promovišemo nesebičnost i solidarnost, koja možda ne ide uz bankarstvo, ali ide ako su pravi ljudi na pravim mestima“, rekla je Tabaković.

Naglasila je da je u Merkatorov hipermarket došla da kupi „ono što ima“, između ostalog ulje i šećer.

„U životu treba meriti da li želite da žrtvujete svoju reputaciju radi sitnog profita“, rekla je Tabaković osvrćući se na aktuelnu situaciju ub pogledu o snabdevenosti radnji i zaključila da je Merkator „zaslužio“ da guvernerka sa svojim timom prisustvuje današnjoj promociji „punim rafovima i odnosom prema kupcima“.

Naglasila je i da je korišćenje domaće Dina kartice sigurno i jeftinije, i dodala da je Dina kao i nacionalna valuta dinar, nešto što obezbeđuje stabilnost i samostalnost finansijskom sistemu Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Nikola Vuletić rekao je da kupci mogu da podižu svoj novac bez naknade na kasama i tako izbegnu odlazak u poslovnice banaka i na bankomate.

„Ovakva usluga će ubrzati razvoj sistema Dina kartice, svakako povećati broj transakcija i doprineti razvoju platnog sistema u Srbiji“, ocenio je Vuletić.

Generalna direktorka Merkatora-S Violeta Kovačević poručila je da ta kompanija insistira na inivacijama i digitalizaciji i da su to ključni segmenti njihove strategije.

„Korišćenje domaće Dina kartice raste iz godine u godinu i mislimo da će uključivanje Dine u ovaj projekat doprineti njenom rastu i razvoju“, istakla je Kovačević.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
roda prodavnice dina kartica podizanje gotovine mercator idea prodavnice jorgovanka tabaković Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana