Tekst objavljen: 07.11.2013 10:00        


Istina je da nikad sa sigurnošću ne znamo zbog čega nismo dobili posao nakon razgovora sa poslodavcem ali nova studija bi mogla da ponudi neke moguće odgovore.

Evo šta poslodavci zaista gledaju u vašem CV-ju

Prema novom istraživanju internet stranice ”The Ladders”, koja se bavi spajanjem nezaposlenih i poslodavaca, poslodavci u proseku provedu šest sekundi gledajući vašu biografiju pa zatim određuju uklapate li se ili ne u njihov plan.

Za izradu njihove studije koristile su se tehnikom "eye trackinga", to jest praćenjem pokreta oka, na 30 poslodavaca tokom perioda od deset nedelja kako bi zabeležili i analizirali na šta se i kako dugo neko usredsređuje pri upijanju informacija i izvršavanju zadatka.

U to kratko vreme koje će provesti proučavajući vaš CV, poslodavci će se koncentrisati na vaše ime, trenutnu titulu i radno mesto, početak i kraj rada na njemu, te prethodnu titulu i radno mesto, početak i kraj rada na njemu i edukaciju.

Uzme li se u obzir veoma kratko vreme za koje treba da ostavite dobar utisak na poslodavca, iz “The Laddersa” poručuju da CV mora da bude jasno sastavljen i smislen, a nikako ne treba da dodajete bilo kakve nepotrebne elemente koji bi mogli da odvlače pažnju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nezaposleni posao oglasi za posao konkurs za posao traženje posla biografija CV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana