Tekst objavljen: 21.07.2014 16:48        


Prema broju izdatih dozvola, u Srbiji je prijavljena je izgradnja 1.064 stana s prosečnom površinom 69,2 kvadratna metra, što je 81,3 odsto više nego u istom mesecu lane, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Evo koji se i kakvi stanovi grade u Srbiji danas

Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 12,7 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom 129,5 kvadratnih metara, a 83,7 odsto stanova u zgradama s tri i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 57,3 kvadratnih metara.

U maju su izdate 644 građevinske dozvole, što je 6,6 odsto više nego u maju prethodne godine.

Indeks predviđene vrednosti radova u maju je manji 71,2 odsto u odnosu na maj prošle godine. Posmatrano prema vrsti građevina, u maju je izdato 75 odsto dozvola za zgrade i 25 odsto za ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 68,7 odsto odnosi se na stambene i 31,3 odsto na nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove 65,8 odsto.

Predviđena vrednost radova novogradnje iznosi 85,1 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova. Najveća građevinska aktivnost, posmatrano prema oblastima, zabeležena je u južnobačkoj oblasti, 21,2 odsto od ukupno predviđene vrednosti novogradnje.

Slede beogradska oblast 17,2odsto, sremska 15,8, južnobanatska 9,9 i pomoravska oblast 5,5 odsto, dok se učešća ostalih oblasti kreću do četiri odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovi gradnja nekretnine gradnja stanova nekretnina Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana