Tekst objavljen: 14.02.2014 13:27        


Sekretarijat za privredu Beograda saopštio je da sutra, na Dan državnosti Srbije - Sretenje, trgovinski, ugostiteljski i zanatski objekti mogu biti zatvoreni. Isti objekti u 16. i 17. februara moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.

Evo gde i kad kupiti namirnice tokom praznika

Kako se dodaje, danas dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambenog asortimana, moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00.

Ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu da rade u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena, od 00.00 do 24.00. Dodaje se da ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama, 15. februara mogu da rade najduže do jedan sat po ponoći i emituju muzički program do 24 sata, a 16. i 17. februara mogu da rade najduže do 24 sata i emituju muzički program do 23 sata.
Naglašava se da na dan državnog praznika (15, 16. i 17. februara) trgovinski objekti u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

U saopštenju se navodi i da benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i na opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00.00 do 24.00, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Sekretarijat za privredu Beograda podseća da dežurni prodajni objekti u vreme državnih i drugih praznika, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ističe se i da svi trgovinski i zanatski objekti za vreme praznika u dane Državnosti Srbije mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.

Trgovinski objekti Maksi, Merkator i Roda, saopštili su da će u dane kada se praznuje Sretenje raditi uobičajeno radno vreme.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina potrošači prodavnice Srbija Beograd praznici neradni dani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana