Tekst objavljen: 22.08.2016 15:04        


Evropska unija i Švajcarska su obezbedile preko razvojnog programa Evropski Progres 253.880 evra za 17 preduzetnika i preduzetnica i mikro i malih preduzeća na jugoistoku i jugozapadu Srbije za unapredjenje njihove proizvodnje, otvaranje novih radnih mesta i povećanje konkurentnosti lokalne privrede. 

EU i Švajcarska daju 253.880evra za preduzeća u Srbiji

Preko razvojnog programa, preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom hrane, odeće, proizvoda od metala, preradom drveta ili inženjerskim delatnostima će dobiti opremu ili će im biti pružene savetodavne usluge koje će doprineti većoj proizvodnji, širenju tržišta i uvođenju eko ili tehnoloških inovacija, navodi se u saopštenju Evropskog Progresa dostavljenom Tanjugu.

Evropska unija i Vlada Švajcarske su pružile podršku malom biznisu u našim programskim opštinama jer je taj sektor ključan za ekonomski rast i povećanje zaposlenosti. Podržali smo dobre ideje i pomogli da preduzeća koja već posluju i izmiruju svoje poreske obaveze razviju potencijal za dalji rast, izjavio je menadžer Evropskog Progresa, Grem Tinda.

Evropski progres je, tokom trajanja javnog poziva za unapređenje konkurentnosti u privatnom sektoru, organizovao 20 info sesija koje su okupile skoro 300 učesnika i učesnica, a organizovani su i treninzi za izradu biznis planova.

Pored očigledne dobiti koje će zajednice u kojima posluju 17 nagrađenih preduzeća imati, jer će biti otvoreno preko 40 novih radnih mesta, građani i građanke će takođe videti uticaj sprovedenih aktivnosti društveno-odgovornog poslovanja kao što su izgradnja dečijih igrališta, doniranje opreme lokalnim školama, kao i doniranje proizvoda korisnika najugroženijim grupama iz zajednice, kaže menadžerka sektora za unapređenje konkurentnosti Evropskog progresa, Olivera Kostić.

Kako se navodi u saopštenju, lista odobrenih projekata je dostupna na web-sajtu Evropskog Progresa.
Aktivnosti Evropskog Progresa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra, a cilj tog programa je jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljnijeg okruženja za razvoj infrastrukture i privrede, kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mikro i mala preduzeća EU švajcarska preduzetnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana