Tekst objavljen: 03.10.2023 14:25        


„Er Srbija” je danas potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom „Menzis eviejšen”, vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, potvrđujući nameru da pokrenu zajedničko ulaganje

Er Srbija potpisala ugovor sa "Menzisom" koji stiže na "Teslu"


U okviru planirane saradnje, „Menzis” će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima „Er Srbije” na aerodromu „Nikola Tesla” od februara 2024. godine, saopštio je srpski avio-prevoznik, preneo Tanjug.

Zajedničko ulaganje će biti podrška ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije. Prema sporazumu koji je do sada najveći za „Menzis” u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji. Taj sporazum je još jedan korak „Er Srbije” koji će omogućiti dalje širenje njene mreže.

Sa oko 50 odsto tržišnog udela na aerodromu „Nikola Tesla”, srpska nacionalna avio-kompanija je uspešno proširila svoju mrežu sa 15 novih destinacija u 2022. godini, uz još 23 destinacije u 2023, među kojima i one u SAD, Kini, Grčkoj, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama.

Od novembra, srpska nacionalna avio-kompanija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta, dodajući na taj način drugi najveći grad u Portugaliji u svoju mrežu destinacija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


– Izuzetno smo zadovoljni budućom saradnjom sa tako poznatim pružaocem usluga zemaljskog opsluživanja, kao što je „Menzis eviejšen”. Tokom ove letnje sezone, „Er Srbija” je ostvarila nezapamćen rast, ali se istovremeno suočila sa određenim izazovima na polju pružanja usluga zemaljskog opsluživanja. Želim još jednom da se izvinim svim putnicima koji su ovog leta bili pogođeni situacijom na našem matičnom aerodromu. Još tokom sezone, reagovali smo brzo na tu situaciju, zapošljavanjem novog ljudstva u rekordnom roku. Sada prelazimo na sledeći korak, jer u 2024. želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim putnicima i da imamo pouzdanog partnera za budući rast kompanije – rekao je generalni direktor „Er Srbije” Jirži Marek.

Generalni direktor kompanije „Menzis eviejšen” Filip Joanig je rekao da su veoma uzbuđeni što će imati priliku da sarađuju sa „Er Srbijom” i pomognu joj da ostvari dodatni lokalni i međunarodni rast.

– Strateški gledano, kao pružalac usluga zemaljskog opsluživanja koji je broj jedan u svetu i broj jedan u regionu, ovo zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za „Menzis” zato što podržava naša nastojanja da proširimo prisustvo na Balkanu i podržimo nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja. Radujemo se što ćemo zajedno sa brzorastućom „Er Srbijom” pružati najbolju visokokvalitetnu uslugu na avio-tržištu Balkana i povećati naš tržišni udeo na beogradskom aerodromu – rekao je Joanig.

„Menzis eviejšen” je vodeći globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, koji posluje na šest kontinenata, na oko 255 aerodroma, u više od 60 zemalja, uslužujući više od četiri miliona letova godišnje i rukujući sa više od dva miliona tona tereta. Oslanjajući se na tim koji čini više od 40.000 visoko obučenih ljudi, kompanija pruža kompleksne i brze zemaljske usluge, uključujući usluge putnicima, usluge rukovanja prtljagom i pružanje usluga u salonima, zatim usluge u vazdušnom prevozu tereta, uključujući rukovanje, skladištenje i velikoprodajnu špediciju kao i usluge koje uključuju upravljanje, skladištenje i točenje goriva.

U avio-industriji je poznata kao kompanija koja pruža najbezbednije, najsigurnije i najodrživije usluge koje su prilagođene potrebama klijenata i koje su neizostavne za protok putnika, aviona i tereta, koji se svakodnevno odvija, bez pauze. Ima sedište u Londonu, a od svog osnivanja 1833. godine, postala je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
menzis aviation Air Serbia aerodrom nikola tesla 2024 potpisan ugovor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana