Tekst objavljen: 04.04.2018 15:56        


Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukoliko država postane vlasnik.

Er Srbija poleće sa "Konstantina" i to za BG?

Kako navodi sajt Flyfromnis, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je niškoj televiziji "Belle Amie" izjavila da će država ulagati u Aerodrom i to u toranj, produženje piste i terminalne zgrada kao i nabavku nove opreme poput vatrogasnog vozila, autobusa za prevoz putnika i drugo.

Ona je rekla da sve ove investije mogu privući samo još novih avio-kompanija, a da bi do kraja godine sa niškog aerodroma mogao da poleti i nacionalni avio-prevoznik Er Srbija.

“Već neko vreme traju pregovori sa direktorom Er Srbija, a to će se verovatno u toku ove godine desiti odnosno da će Er Srbija poleteti iz Niša”, izjavila je ministarka.

Ona je u utorak drugoj lokalnoj televiziji "Zona plus" rekla da postoji mogućnost uspostavljanja linije do Beograda.

Ministarka je tokom posete Nišu odbacila tvrdnje da ukoliko se aerodrom ustupi državi na korišćenje Nišlije izgubiti niskotarifne avio-kompanije i samim tim mogućnost da lete jeftino. Ona je istakla da će sve kompanije koje imaju potpisan ugovor sa Aerodromom Niš nastaviti da lete po ceni i sa kartama koje su već dogovorene.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovi Niš Beograd er srbija low cost avio-kompanija niški aerodrom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana