Tekst objavljen: 14.02.2020 10:15        


Elektroprivreda Srbije (EPS) bi u oktobru trebalo da postane akcionarsko društvo, a tokom 2021. bi vlast počela kampanju promocije privatizacije EPS, objavio je danas list "Danas" pozivajući se na izvore u dobro obaveštenim krugovima

EPS u oktobru postaje akcionarsko društvo?

Izvor lista navodi da će akcije EPS kao i drugih državnih preduzeća biti podeljene zaposlenima i građanima Srbije, a da će deo akcija biti ponuđen na prodaju kupcu iz inostranstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema navodima tog izvora može doći do privatizacije EPS u etapama, jer je preduzeće već podeljeno u nekoliko manjih delova.

1 komentar

  1. User image
    Milan 14.02.2020 13:36

    Očekivano i u skladu sa nazovi ekonomskom politikom koja se vodi unazad 20 godina. Prodaj, često u bescenje i predstavi to kao neverovatan uspeh. Potroši pare pa prodaj sledeće...Podela EPS-a je i bila planska zbog prodaje, jer je sistem u celini preskup za prodaju. Mislim da će se šteta od najavljene prodaje naslutiti tek za 5-10 godina od prodaje, a onda neće biti povratka. Umesto prodaje trebalo se ozbiljno pozabaviti ovim preduzećem u svakom smislu kao i strategijom koju ova država nema.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS) EPS akcije oktobar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana