Tekst objavljen: 27.02.2016 15:56        


Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije nije nadležno za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis i za ostvarivanje ovog prava građani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine.  

EPS nije nadležan za oslobađanje od takse za RTS i RTV

Načini i kriterijumi za oslobađanje određeni su Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, gde je i propisano da RTS i RTV odlučuju ko može biti oslobođen od plaćanja TV takse. Spisak obveznika TV takse "Elektroprivreda Srbije" svakog meseca dobija od RTS i RTV i ne utiče na to ko može biti oslobođen od plaćanja TV takse, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije.

"Posebno napominjemo da prethodna oslobađanja za TV pretplatu ne važe, kao i da građani na šalterima distribucija ne mogu da podnesu zahtev za oslobađanje", navodi se u saopštenju.

O svim uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu oslobađanja od takse za javni medijski servis građani Srbije mogu detaljnije da se obaveste na sajtovima www.rts.rs i www.rtv.rs "http://www.rtv.rs".

Zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis podnosi se na obrascu, koji se može preuzeti na sajtu www.rts.rs.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ana 29.02.2016 16:59

    ako nije nadležan za oslobadjnje nije nadležan ni za naplatu. Neoveznici NISU DUŽNI OD IKOG DA TRAŽE OSLOBADJANJE. Pobogu od čega oslobadjanje kad nisi obveznik.
    ne maltreturate ne otimajte.IUpomoooooooooć policijo haps sve to.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tv taksa elektro privreda srbije plaćanje takse rts taksa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana