Tekst objavljen: 06.06.2023 14:05        


Posle sedam godina razvoja, Epl-ov uređaj proširene stvarnosti je konačno predstavljen. "Sa Vižn Pro više niste ograničeni ekranom", rekao je Tim Kuk predstavljajući novinu. Sistem je daleko više fokusiran na proširenu stvarnost nego virtuelnu stvarnost. Kompanija je skovala ovu novu paradigmu kao "prostorno računarstvo"

EPL predstavio naočare za "proširenu stvarnost" i odredio cenu - 3500 dolara


Uređaj proširene stvarnosti spaja virtuelnu stvarnost sa stvarnim svetom. Radi vašim očima, rukama i glasom. Epl je pokazao kako uređaj radi sa aplikacijama, video zapisima i fotografijama, nudeći ogroman ekran za sav vaš sadržaj. Takođe se može koristiti za igranje video igrica i gledanje 3D filmova.

Uređaj stiže početkom sledeće godine

To je način interakcije sa korisničkim interfejsom računara - nešto što kompanija naziva tipom uređaja za unos koji je sličan mišu ili dodirnoj ploči. Uređaj je iznenađujuće sličan ranijim renderima koji su procureli. Košta 3.499 dolara, a stiže početkom sledeće godine.

Hardver ima novu funkciju pod nazivom "Ajsajt", koja koristi prednji ekran za otkrivanje vaših očiju drugim ljudima u prostoriji. Vižn pro, radi bežično sa Mek računarom i sa Mek perifernim uređajima.

Uređaj se napaja pomoću M2 čipa koji je uparen sa R1 čipom za kreiranje dvostrukog procesora. Vižn Pro može da snima prostorne fotografije i video zapise. Takođe može da simulira mračno pozorište u svetloj prostoriji. Bob Iger se pridružio događaju i rekao da možete ići u Dizni Vrld preko uređaja, igrati neki sport, gledati koncerti... sve kroz VR.

Vižn Pro je kompatibilan sa prilagođenim optičkim umetcima koji se magnetno pričvršćuju na sočiva, koje proizvodi Zeiss za one koji nose naočare. Trajanje baterije je do 2 sata sa eksternom baterijom ili ceo dan kada je priključena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ekran koristi mikroLED

Ekran koristi mikroLED i uključuje 23 miliona piksela na dva panela. Vižn Pro pokreće vižnOS, a uređaj kreira digitalni avatar koji izgleda ljudski i realistično. Što se tiče aplikacija, Majkrosof i Zum su već optimizovani za vižnOS. Stotine Ajped i Mek aplikacija biće automatski dostupne pri pokretanju.

Vižn Pro takođe ima novu biometrijsku bezbednosnu metodu: Optik ID. Kao što su Tač ID i Fejs ID, ali za vaše oči. Potvrđena je cena od 3.499 dolara (3265,86 evra), a na tržište stiže početkom sledeće godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
virtuelna stvarnost 3D naočare apple naočare 3D slika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana