Tekst objavljen: 19.02.2020 10:55        


Akcije Epla pale su tokom trgovanja u utorak za 2,6 odsto u jednom momentu

Epl je juče izgubio 34 milijarde dolara

To je zbrisalo 34 milijarde dolara tržišne vrednosti američke tehnološke kompanije i povuklo indekse na Volstritu naniže, objavljeno je na portalu Si En En Biznis.

Na zatvaranju berze akcije Epla su zaključene u minusu od 1,8 odsto u odnosu na prethodni dan. Na ovaj dramatičan pad uticalo je upozorenje Epla da ne očekuje da će ostvariti planirani kvartalni prihod zbog usporavanja proizvodnje i oslabljene tražnje u Kini, gde je kompanija zatvorila sve svoje prodavnice zbog epidemije koronavirusa.

Prema prvobitnim planovima, najvrednija kompanija u Sjedinjenim Državama, čija je tržišna vrednost 1,4 biliona dolara, očekivala je da će u svom drugom fiskalnom kvartalu ostvariti neto prodaju između 63 milijarde i 67 milijardi dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nakon Eplovog saopštenja, industrijski indeks Dau Džons je potonuo treći dan zaredom jer su se investitori povukli kako bi razmotrili upozorenje tehnološkog diva, prenosi Si En Bi Si.

Vrednost Dau Džons indeksa je na zatvaranju pala za 165,89 poena ili 0,6 posto, na 29.232,19 bodova. Indeks S&P 500 je splasnuo za 0,3 procenta na 3.370,29 poena, dok je tehnološki Nasdak Kompozit zabeležio mali dobitak završavajući dan na rekordno visokom nivou od 9.732,74 poena.

Kompanija Tesla je doprinela rastu Nasdaka, budući da je njena akcija skočila za više od 7,0 procenata. Takođe je ojačao Netfliks za 1,9 odsto, dostižući najviši nivo od jula 2018. godine, kao i Alfabet koji je registrovao mali dobitak od 0,1 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
epl gubitak berza apple 34 milijarde dolara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana