Tekst objavljen: 23.06.2015 9:59        


Kompanija "Dunav osiguranje" predstavila je u Kupinovu ponudu u oblasti osiguranja poljoprivrede, u okviru interaktivne radionice u kojoj je učestvovalo pedesetak meštana i poljoprivrednika.

Dunav osiguranje:Kako smanjiti štetu u poljoprivredi

Šef poslovnice te kompanije u Inđiji Tamara Uzelac izjavila je Tanjugu da je prva radionica u novom ciklusu, koja je organizovana u saradnji sa Udruženjem Agropres, bila veoma posećena i "Dunav osiguranje" je imalo priliku da postojećim i potencijalnim klijentima bliže predstavi svoje proizvode u oblasti osiguranja useva, plodova, životinja i imovine.

Ona je dodala da je ta vrsta osiguranja u ovom trenutku veoma privlačna zbog katastrofalnih poplava koje su prošle godine pogodile našu zemlju.

Kao primer, Uzelac je navela da je za osiguranje jedne svinje, vrednosti 20.000 dinara, potrebno izdvojiti 1.512 dinara ukoliko je reč o kolektivnom osiguranju, a ako se zaključi individualni ugovor potrebno je izdvojiti 1.890 dinara.

Kad je reč o usevima, Uzelac je rekla da za orijentacioni prinos pšenice od pet tona po hektaru, po otkupnoj ceni od 20 dinara po kilogramu, za osiguranje treba izdvojiti samo 2.000 dinara godišnje.

Uzelac je naglasila da država već nekoliko godina pokušava da stimuliše osiguranje biljne i životinjske proizvodnje tako što registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima regresira 40 odsto premije osiguranja.
"Dunav Osiguranje" je potpisnik ugovora sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine u vezi sa sprovođenjem Pravilnika o uslovima i načinima ostvarivanja prava na kreditnu podršku, podsetila je ona.
"Tim ugovorom Ministarstvo se obavezalo da plati 100 odsto premije za osiguranje životinja koje su predmet kredita", precizirala je Uzelac.

Ona je podsetila da je "Dunav osiguranje" lider na tržištu osiguranja useva i plodova sa 41,6 odsto tržišnog učešća.

Načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović rekao da je "Dunav osiguranje" jedina domaća osiguravajuća kuća koja je uspela da se profesionalnim radom nametne na tržištu i naiđe na izuzetno korektan prijem kod poljoprivrednika i zadobije njihovo veliko poverenje nadogradnjom i poboljšanjem uslova osiguranja.

Milinović je dodao da se na tom području tradicionalno gaje pšenica, kukuruz, soja, ječam, suncokret, šećerna repa i druge kulture pod vedrim nebom, zbog čega je neophodno osiguranjem useva obezbediti stabilnost u proizvodnji i poslovanju.

Poljoprivredni proizvođači, koji već godinama osiguravaju svoje useve i stoku kod "Dunav osiguranja" ističu da su veoma zadovoljni saradnjom sa tom kompanijom, koja realno procenjuje i najbrže isplaćuje štetu, i ima partnerski i korektan odnos sa proizvođačima.

Dragiša Grujić iz Sibača, koji se bavi isljučivo ratarstvom i već godinama osigurava sve useve, kaže da ništa ne prepušta slučaju i zbog toga "mirnije spava", napominjući da sin i on imaju dva gazdinstva sa oko 200 jutara zemlje.

Milovan Petrović iz Sibača, na 150 hektara gaji suncokret, pšenicu i kukuruz i svoje useve isključivo osigurava kod "Dunav osiguranja", koje je prema njegovim rečima, najbrži kada je u pitanju isplata štete.
Jovan Milosavljević iz Malih Karlovaca, vlasnik je govedarske farme i osigurava 180 do 190 grla stoke, preporučuje drugim poljoprivrednicima da dobro razmisle i raspitaju se sa kojom će osiguravajućom kućom sarađivati, jer kako je zaključio, visina premije nije najvažniji faktor, "i ako je niska, ne vredi ništa ako posle ne možete da je naplatite".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav osiguranje ministarstvo poljoprivrede premija osiguranja osiguranje poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana