Tekst objavljen: 24.12.2020 11:55        


Sestre Švaderlap iz Nemačke su imale vremena da tokom pandemije razmisle kako bi mogle da prekrate vreme i zarade. Smislile su i napravile društvenu igru "Korona – jurnjava po prodavnicama”

Društvena igra "korona" rasprodata pred početak praznika

Igraju je četiri igrača, a cilj je da se kupe sve namirnice sa šoping liste za starijeg komšiju koji da bi se zaštitio od virusa – sedi kod kuće i ne izlazi.

Igrači skupljaju i razmenjuju kartice, a pobeđuje ko prvi isporuči sve namirnice.

Prepreke na putu uključuju susret sa virusom koji vas šalje u karantin, ili otkriće da su oni koji gomilaju zalihe kod kuće već ugrabili svu testeninu ili toalet papir.

“Svaki igrač može da odluči da sarađuje sa drugima ili da im celu stvar oteža blokirajući im put virusima”, rekla je 20-godišnja Sara Švaderlap.Sestre su igru pravile tokom višemesečnog boravka u kući tokom pandemije, a kad je njihov otac Benedikt video šta su napravile, rešio je da sve to unovči.

Angažovao je jednog umetnika da dizajnira kartice, kutiju i tablu za igranje. Do sad je prodao 2.000 igara i potpisao je ugovor za novu turu.

“Igra je postala toliko popularna da je za našu porodicu postao veliki izazov pakovanje i slanje 500 kutija u jako kratkom vremenskom periodu. Potražnja je ogromna širom Nemačke”, rekao je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ali to nije jedina bizarna stvar koja je lansirana tokom korone.

U martu se na Tajms Skveru i u Brajant parku u Njujorku pojavio robot Promobot, koji je ispitivao ljude da li imaju simptome kovida, a u jednom trenutku je počeo da deli maske.

Ubrzo su ga sklonili jer interakcija sa robotom iziskuje dodirivanje površine tableta koji je integrisan u njega, što je potencijalno leglo širenja zaraze.

Istovremeno na Amazonu se prodaje gomila antikorona šašira i kačketa koji imaju “zaštitne” panele koji bi trebalo da blokiraju virus kad neko kine, iako su stručnjaci u više navrata objašnjavali da viziri bez maski ne štite.

Na platformi Etsy su takođe dostupne majice i modni dodaci sa “korona” porukama, a vrhunac bizarnosti su majica koja opominje da perete ruke, kao i one sa sloganima “preležao sam koronu”, “ne kašlji u mene”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
društvena igra korona praznici Nova Godina božić korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana