Tekst objavljen: 04.09.2018 14:41        


Ministar finansija Siniša Mali rekao je da počinje razgovore s predstavnicima MMF o povećanju penzija i ukidanju zakona kojim su smanjene.

Došlo na red: Počinje većanje oko većih penzija

On je novinarima, posle razgovora s članovima Američke privredne komore u Srbiji, rekao da se očekuje da se penzije, koje su smanjene od novembra 2014. godine, povećaju od oktobra.

Mali je rekao da će ove ili naredne nedelje biti objavljeno koliko će se povećati primanja najstarije populacije.

Dodao je da će Misija MMF-a na čelu s Džejmsom Rufom doći u Beograd 20. septembra kada će s Vladom Srbije započeti razgovore o tome šta je urađeno prethodnih meseci u okviru novog savetodavnog aranžmana i planovima za narednu godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Svetozar 04.09.2018 18:48

    Prvo treba da ukinu taj zakon iz 2014. godine, a zatim da svima povecaju penzije.

  2. User image
    goran 04.09.2018 20:32

    Doktorantu objasniti da penzije prvo mora da vrati na stanje pre smanjenja istih,pa posle toga se može govoriti za koliko da se povećaju.To je ekonomija i nije teška za shvatiti .

  3. User image

    Opet smišljaju neku prevaru... Imače, stvar je prosta - u ovih par godina penzije su povećavane za određeni procenat, i nema vraćanja na staro, već samo ukidanja privremenog načina obračuna penzija. Uostalom, svako ko prima penziju preko TR u Poštanskoj štedionici, na svom čeku ima jasno ispisano kolika je penzija, koliko je umanjenje po privremenom zakonu i koliko se isplaćuje. Ovog meseca mogu da raspravljaju samo o novom povećanju za ovu godinu, u kojoj se hvale rastom BDP-a...

  4. User image
    Cicvara zeljko 05.09.2018 11:29

    Sta koliko . Prvo brytite na predjassnje stanje ,pa na to kamatu i tek.onda ona tri povecanja isto sa kamatom pa sad onih kako svevisnji AV kaze devet posto a sto ukrade onih jedan neznam valjda bi nyöam bilo previse .

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzioneri penzije povećanje penzija MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana