Tekst objavljen: 19.04.2016 12:03        


Ministar zadužen za evropske integracije u Vladi Srbije, Jadranka Joksimović, i ambasador Švajcarske u Beogradu, Žan Danijel Ruh, danas će svečano uručiti sertifikate o bespovratnoj pomoći za pokretanje biznisa za 48 preduzetnica u Domu kulture u Raškoj.

Dodela sertifikata o bespovratnoj pomoći preduzetnicama

Evropska unija i Vlade Švajcarske i Srbije su preko programa Evropski Progres podržale 48 nezaposlenih žena iz 22 opštine sa jugoistoka i jugozapada Srbije sa 368.000 evra za nabavku opreme kako bi pokrenule i vodile svoj biznis, saopštio je Evropski Progres.

Cilj ove aktivnosti jeste doprinos ekonomskom osnaživanju žena i angažovanju njihovog potencijala u zajednici i na tržištu rada kako bi promenile svoj i život svojih porodica na bolje.

Svečanost u Raškoj otvoriće Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška, nakon čega će biti predstavljen program Evropskog Progresa putem kratkog filma "Žensko preduzetništvo".

Zvanicama će se zatim obratiti ministarka Jadranka Joksimović, švajcarski ambasador Ruh, kao i Grem Tindal, menadžer programa Evropski Progres, a na skupu će govoriti i menadžerka sektora za dobro upravljanje i socijalnu uključenost iz Evropskog Progresa, Ana Nedeljković.

Programom je, takođe predviđeno predstavljanje projekata dve nove preduzetnice - Ankice Stanković iz Leskovca, čije preduzeće "Arcus" izrađuje proizvode od papira, i Tanje Roljević iz Nove Varoši, koja je vlasnik firme "Titany Concept" za proizvodnju nakita i srodnih predmeta.

Evropski Progres je u cilju upoznavanja sa uslovima konkursa svih zainteresovanih kandidatkinja iz 34 opštine, koje su obuhvaćene programom, tokom priprema projekata održao sedam informativnih sesija i devet obuka za izradu biznis planova.

Sprovođenje Evropskog Progresa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, EU i Vlada Švajcarske podržaće sa ukupno 24,46 miliona evra.

Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program su uključene 34 lokalne samouprave - Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
žensko preduzetništvo preduzetnici bespovratna pomoć

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana