Tekst objavljen: 06.09.2019 11:55        


Grad Beograd platiće skoro 34 miliona dinara više za uređenje Trga Republike austrijskoj firmi Štrabag, koja je bila izvođač radova

Dodatni radovi na Trgu Republike, cena - 34 miliona

Nova ekonomija prenela je da će se zbog dodatnih, nepredviđenih radova cena izgradnje uvećati za 33,8 miliona dinara i na kraju iznositi 802 miliona, a navodi se u odluci Direkcije za građevinsko zemljište na portalu Uprave za javne nabavke.

U Odluci o izmeni ugovora o javnoj nabavci navodi se da je ukupno povećanje troškova iznosilo 70 miliona dinara, ali da je bilo i umanjenja troškova od 36,2 miliona, te i da taj manjak, kako se tvrdi, "ne utiče na kvalitet ostalih radova".

Navodi se da je do pojave viška odnosno manjka radova došlo iz više razloga, a glavni je "neusklađenost projektno tehničke dokumentacije ... sa stvarnim stanjem na terenu".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Kako je izvođač radova u toku izvođenja zemljanih radova naišao na ostatke Stambol kapije, došlo je do pojave viška radova, a po zahtevu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda koji je izdao uslove za radove na arheološkim iskopavanjima i konzervaciji ostataka Stambol kapije, a koja nisu bila predviđena projektom", navodi se u odluci.

Dodaje se da je arheološkim iskopavanjem utvrđeno da položaj kapije ne odgovara projektom predviđenoj lokaciji, pa je po zahtevu Zavoda bilo potrebno izmestiti sve instalacije iz arheološke zone.

Najveći dodatni troškovi odnose se na izgradnju saobraćajnica, saobraćajne signalizacije i opreme, vodovoda i kanalizacije i trase telekomunikacione kablovske kanalizacije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radovi na trgu republike novi radovi 34 miliona dinara trg republike Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana