Tekst objavljen: 23.02.2018 14:01        


Komercijalna banka je u 2017. godini nastavila pozitivne trendove u poslovanju izabeležila, na kraju godine, dobitak pre oporezivanja u iznosu od sedam milijardi i 187 miliona dinara, odnosno oko 61 milion evra.

Dobitak Komercijalne banke u 2017. godini 61 milion EUR

Ostvarena dobit dolazi kao rezultat unapređenog kvaliteta kreditnog portfolia, rešavanja loših plasmana iz ranijih perioda u skladu sa novim regulatornim okvirima, rasta operativne profitabilnosti u redovnom poslovanju uprkos trendu sniženja kamatnih stopa na tržištu, racionalizacije i unapređene efikasnosti kroz opsežnu reorganizaciju poslovne mreže i centralizaciju funkcija podrške, te uvođenja novih digitalnih usluga.

Usvojenim biznis planom je planirano da se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastave i ove godine.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među liderima na tržištu. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše natprosečna likvidnost i kapitalizovanost. U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27,9 procenata, značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Isto tako, Komercijalna banka je po visini devizne štednjedugogodišnji liderna srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena. Nivo štednjeu Banci je na dan 31. decembra 2017. godine,više od 1,6 milijardi evra, što jasno govori o poverenju građana Srbije u Komercijalnu banku.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednje raspoloživim podacima NBS, Komercijalna banka zauzima oko11 odsto domaćeg bankarskog tržišta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kombank banka dobitak banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana