Tekst objavljen: 26.03.2015 12:55        


Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će ubrzo početi realizacija projekata Svetske banke koji će pomoći domaćoj ekonomiji i najavio da će do leta biti donet i zakon o ulaganjima. Sertić je sa predstavnicima Svetske banke, koje je predvodila direktorka u SB Anabel Gonzales, razgovarao o intenziviranju saradnje i pomoći ove institucije srpskoj privredi, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Do leta očekujemo zakon o ulaganjima

"Svetska banka je ključni partner Ministatstva privrede za dostizanje postavljenih ciljeva, poput unapređenja poslovnog okruženja, povećanja konkurentnosti privrede i kontinuiranog rasta privredne aktivnosti kroz sveobuhvatne strukturne reforme", objasnio je Sertić.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar privrede je delegaciji Svetske banke najavio i donošenje zakona o ulaganjima.
"Strani i domaći investitori će biti i formalno - pravno izjednačeni, a biće formirane investicione kancelarije u svim opštinama. Kategorije ulaganja - od lokalnih do nacionalnih - biće precizno definisane. Za par nedelja počinje javna rasprava i verujem da će kroz taj proces zakon biti unapređen i usvojen do leta", rekao je Sertić.

Delegacija Svetske banke je ponudila pomoć i u na unapređenju rada državnih agencija, što je Sertić ocenio kao veoma značajno.

"Agencije nisu do sada pokazale potreban stepen profesionalizma. Zatekli smo vrlo nizak poslovni kapacitet, a nije bilo adekvatnog praćenja i kontrole njihovog rada. U tom smislu nam je važna podrška Svetske banke u promeni zakona, svesti, procedura i pravilnika kako bi agencije učinili znatno efikasnijim i kako bi se sredstva koristila na efektivan način", istakao je Sertić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi zakon o ulaganju zakon o ulaganju Novi zakon predlog zakona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana