Tekst objavljen: 02.12.2016 10:26        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je danas Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlasavljević dodajući da će aerodrom krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika. 

Do kraja godine više od 4,9 miliona putnika

"U drugoj polovini godine svakog meseca beležimo apsolutne rekorde. U novembru su zabeležena za ovaj mesec rekordna 331.242 putnika, čak 11 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine, što je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini", naglasio je Vlaisavljević.

On je dodao da aerodrom nastavlja sa rekordima u svim segmentima poslovanja i da je već izvesno da će za njih ovo biti još jedna godina novih rekorda.

Kako kaže, u novembru je zabeleženo i uvećanje poletanja i sletanja od četiri odsto u odnosu na isti mesec lani.
"Od početka godine uslužili smo oko 4,6 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika", ističe Vlaisavljević.

Beogradski aerodrom postiže i odlične rezultate kada je u pitanju redovnost aviosaobraćaja.
"U novembru je nastavljen i trend izrazitog poboljšanja redovnosti aviosaobraćaja u svim analiziranim segmentima. Više od 90 odsto letova započeto je bez kašnjenja, dok je samo 1,5 odsto letova započeto sa velikim kašnjenjem, što je dvostruko bolji rezultat u odnosu na isti mesec prošle godine", naveo je Vlaisavljević za Tanjug.

Prema njegovim rečima prosečno kašnjenje je sa osam minuta smanjeno na manje od šest minuta.
"Rezultati redovnosti saobraćaja u novembru su na odličnom nivou prema međunarodnim standardima, za aerodrome koji opslužuju oko pet miliona putnika godišnje i za ovo doba godine", kaže Vlaisavljević.

Rekordi u obimu aviosaobraćaja održavaju se i na finansijske rezultate.
"Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su za pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobit u ovom periodu iznosi 21,6 miliona evra i veća je za 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine", naveo je čelnik aerodroma.

Po profitnoj stopi od 40 odsto u ovoj godini, aerodrom "Nikola Tesla" ubedljivo je najbolji među preduzećima u većinskom državnom vlasništvu, naglasio je Vlaisavljević.

"Prema trenutnim parametrima, očekuje nas najbolja godina u poslovanju AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd", rekao je je on.

U budžet Republike Srbije i malim akcionarima, ističe Vlaisavljević, uplaćeno je više od 1,7 milijardi dinara po osnovu dividende i međudividende.

Takođe, početkom ove nedelje u budžet Republike Srbije uplaćeno je 300 miliona dinara po osnovu međudividende za 2016. godinu, dodao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom nikola tesla porast broja turista putnici avio saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana