Tekst objavljen: 19.05.2014 10:30        


Italijanska osiguravajuća grupa Đenerali saopštila je da je stekla potpuno vlasništvo nad kompanijom Delta Đenerali osiguranje u Srbiji. Italijanska kompanija preuzela je manjinski udeo od srpske Delta grupe.

Đenerali preuzeo Miškovićev udeo u Delta Đeneraliju

Detalji transakcije nisu saopšteni, a prema podacima Narodne banke Srbije, Delta grupa imala je udeo od 49,98 odsto u drugoj po veličini osiguravajućoj kući u Srbiji.

Izvršni direktor kompanije GPH Lućijano Ćirina rekao je da je kupovina manjinskog udela u Srbiji u skladu je sa ciljem kompanije Đenerali da uspostavi punu kontrolu nad važnim poslovnim jedinicama i u centralnoj i istočnoj Evropi.

- Ova investicija je potvrda suštinske važnosti tržišta Srbije kao dela našeg poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope, području sa velikim potencijalnom za rast - rekao je Ćirina.

Sa ukupnim prihodom od premije u iznosu od 130,5 miliona evra i tržišnim udelom od 20 odsto u 2013. godini, Delta Đenerali osiguranje je druga po veličini osiguravajuća kuća u Srbiji.

Kompanija Delta Đenerali osnovana 2006. godine i uspela je, za kratko vreme, da zauzme prvo mesto na srpskom tržištu životnog osiguranja, sa udelom od 26,6 odsto 2013. godine, a drugo mesto u segmentu osiguranja imovine i lica, sa udelom od 17,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
delta generali delta đenerali osiguravajuće kuće društva za osiguranje osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana