Tekst objavljen: 10.12.2013 16:25        


Brokersko dilersko društvo Delta Broker saopštilo je da će novi naziv društva biti Prudence Capital, kao posledica promene kontrole nad firmom koja je već ranije preuzeta od strane kompanije Blumark Investments.

DIVLJAN KUPIO DELTA BROKER, NOVO IME PRUDENCE CAPITAL

Delta Broker prethodnih godina bio je jedan od vodećih učesnika u trgovanju na Beogradskoj Berzi.

Spada u manju grupu brokersko-dilerskih društava koja, osim posredovanja u trgovanju, imaju značajan portfolio hartija od vrednosti u sopstvenom vlasništvu, tako da predstavlja i investicionu kompaniju koja deluje za sopstveni račun.

Blumark, holding kompanija u vlasništvu Nebojše Divljana, u poslednje vreme je prilično aktivan učesnik u preuzimanju kompanija iz finansijskog sektora, a trenutno je u pregovorima oko preuzimanja jedne lizing kompanije u stranom vlasništvu.

Posmatrači procenjuju da se iza ovih, možda i neočekivanih akvizicija, krije jednostavna logika. U situaciji kada za srpski finansijski sektor nema previše interesovanja kod inostranih investitora, Blumark relativno jeftino kupuje kompanije koje postojeći vlasnici ne mogu ili ne žele dalje da razvijaju, zato što očigledno procenjuje da će ih unaprediti i podići im vrednost.

Najbolja potvrda je podatak da je nedavno, po gotovo bagatelnoj ceni, kupio tri odsto akcija Univerzal Banke, iako se zna da je ovoj Banci neophodna injekcija svežeg kapitala.

Inače, Nebojša Divljan, poznati finansijski savetnik i poznavalac finansijskog tržišta, osnovao je Blumark Investments posle izlaska iz Delta Generali osiguranja, kompanije koju je osnovao pre 15 godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Prudence Capital Nebojša Divljan Blumark Delta Broker

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana