Tekst objavljen: 10.08.2015 13:00        


Građevinska direkcija Srbije pozvala je stanare "smrdljivih zgrada" u novobeogradskom naselju "Ivan Ribar" koji to do sada nisu učinili, da razmisle o ponuđenim mogućnostima i da se opredele za ono rešenje koje im najviše odgovara najkasnije do 31. avgusta. U Direkciji ističu da je više od polovine stanara tog naselja već odabralo neko od ponuđenih rešenja.

Direkcija: Stanari da odaberu rešenje do 31. avgusta

Od 107 vlasnika stanova koji su se do sada izjasnili, 21 stanar se odlučio za zamenu za stan u novim zgradama a za drugi stan u vlasništvu Direkcije u preostale četiri zgrade u naselju izjasnio se 31 vlasnik.
Za opciju raskida ugovora i povraćaj novca opredelilo se 54 vlasnika stanova, za povratak u sanirani stan izjasnila se jedna osoba.

Direkcija ističe da će i dalje nastaviti da plaća naknadu od sedam evra po metru kvadratnom kupljenog stana na mesečnom nivou, režijske troškove, kao i sve prateće troškove oko selidbe svim stanarima koji se odluče za neku od ponuđenih opcija.

Građevinska direkcija Srbije je predstavnicima skupština stanara iznela plan da do kraja 2016. godine budu izgrađene dve nove zgrade sa stanovima identične strukture, kvadrature i orijentacije, koje su udaljene nekoliko desetina metara od postojećih, što će omogućiti da stanari dobiju nove stanove na istoj lokaciji.

Pored mogućnosti izgradnje novih zgrada, stanarima su ponuđene i opcije raskida ugovora uz povraćaj novca i nadoknadu svih troškova, kao i zamena stana za drugi stan u vlasništvu Direkcije u preostale četiri zgrade u naselju, kao i mogućnost da se vrate u svoje stanove u postojećim zgradama nakon što se izvrši njihova sanacija.

Dve sporne zgrade će Građevinska direkcija Srbije sanirati prema metodi koju je razvio i primenio Institut za nuklearne nauke Vinča, koji je i potvrdio da emisija neprijatnih mirisa sa fasade dva postojeća objekta nikako ne utiče na kvalitet vazduha i da ne ugrožava zdravlje stanovništva u okolnim zgradama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
smrdljivi stanovi novi stanovi Građevinska direkcija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana