Tekst objavljen: 20.09.2017 7:59        


Dinar je ojačao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,93 dinara za evro, što će biti nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar još ojačao, evro danas 118,93

NBS je kupila danas na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno jednu milijardu i 35 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra.

Dinar će biti jači prema evru za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,8 posto.Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,1 odsto na 99,31 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 11 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 17,9 posto.

Najniža vrednost dinara prema jedinstvenoj valuti zabeležena je 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,01 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dinar na današnji dan kursna lista nbs zvanični srednji kurs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana