Tekst objavljen: 21.08.2023 13:25        


Pregovori za utvrđivanje minimalne cene rada za 2024. godinu na kojima učestvuju predstavnici više ministarstava u Vladi Srbije, sindikata i poslodavaca počeli su danas u Palati Srbija, potvrdili su za Tanjug predstavnici pregovarača

Danas počeli pregovori o minimalcu


Reč je o prvom sastanku o visini minimalca za sledeću godinu, a uoči pregovora iz Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSS) su naveli da ova sindikalna organizacija insistira da se prvo promeni minimalna zarada za tekuću godinu i da se tek nakon toga razgovara o minimalnoj ceni rada za 2024. godinu.

SSS je uoči početka pregovora podsetio da je iz Vlade Srbije ranije najavljeno da će na kraju ove godine biti doneta odluka da se minimalna zarada od 1. januara 2024. izjednači sa minimalnom potrošačkom korpom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naveli su i da će se, prema planu "Srbija 2025", minimalna zarada izjednačiti sa cenom minimalne potrošačke korpe do kraja 2023. godine.

Minimalna zarada u Srbiji sada iznosi 230 dinara po satu, odnosno nešto više od 40.000 dinara mesečno i prima je oko 300.000 radnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minimalac pregovori o minimalcu sindikati Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana