Tekst objavljen: 29.01.2016 15:10        


U Agenciji za privatizaciju danas je poslednji radni dan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede, uz poruku da "repovi" privatizacije neće nestati sa tom agencijom, jer će sve sporove u kojima je učestvovala preuzeti nova Agencija za vođenje sporova. 

Danas je poslednji radni dan Agencije za privatizaciju

Agencija za privatizaciju je, primera radi, prošle godine morala da plati skoro sedam miliona evra na ime izgubljenih 15 sporova sa bivšim kupcima, među kojima su i nekadašnji vlasnici "Merkura" iz Bačke Palanke, ali i kontroverzni biznismen Mile Jerković.

Zbog pravosnažnih presuda, računi Agencije za privatizaciju su prošle godine u više navrata bili blokirani, pa su bivši kupci tako namirivali svoja potraživanja.

Ubedljivi rekorder po vrednosti "udara" na račun Agencije bio je ukrajinski "Azov impeks" sa sudskom presudom o povraćaju 1,35 miliona evra na ime bankarske garancije za raskid ugovora za "Fabriku vagona" iz Kraljeva.

Novoj Agenciji za vođenje sporova u procesu privatizacije (AVSPP) u nasleđe ostaje da zaštiti interes države u čak 1.111 sudskih procesa koje su pokrenuli nezadovoljni kupci, ali i Republika Srbija.

Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije formirana je u skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji objašnjavaju u Ministarstvu privrede, a baviće se poslovima zastupanja u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima, u kojima je učestvovala Agencija za privatizaciju, a koji su pokrenuti pre 1. februara 2016. godine.

Vlada Srbije će imenovati Upravni odbor i direktora na period do pet godina.
Novoosnovana agencija će od Agencije za privatizaciju preuzeti predmete, opremu i arhivu, kao i zaposlene raspoređene na poslovima zastupanja.

To znači da Ministarstvo privrede ne preuzima zaposlene, već ih preuzima Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije ističu u Ministarstvu.

Reč je o zaposlenima koji su, u prethodnom periodu, u Agenciji za privatizaciju obavljali poslove zastupanja pred sudovima i drugim državnim organima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
građani Srbije investitori Agencija za privatizaciju agencija za vođenje sporova sporvi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana