Tekst objavljen: 17.08.2019 17:00        


Kompanija Zhejiang moraće da uništi svu sportsku obuću koja liči na Adidas, a uz to će slavnoj kompaniji morati da nadoknadi nemale sudske troškove.

Čuveni proizvođač patika pobedio: Kineska firma mora da uništi sve kopije njihove robe

To je presudio Trgovački sud u Zagrebu.

Kako piše Večernji list, najbizarnije u celoj priči u sporu oko zaštićenog brenda najpoznatije svetske kompanije za proizvodnju sportske opreme je da su Zhejiangove patike imale – četiri crte.

Sud je ustanovio kako je obuća po svemu drugome neodoljivo podsećala na zaštićenu marku, ali iz tuženog preduzeća nisu bili tog mišljenja.

Obuća je imala natpis Boban i u Zhejiangu tvrde kako su te patike stekle ugled na tržištu i "prepoznatljiv karakter po kojem se kao žig odvajaju od ostalih".

"Same crte koje se eventualno nalaze na modelima patika nisu, a kako Adidas navodi u svojoj tužbi, dominantne s obzirom na celokupni utisak patika na kojima se nalaze", branili su se u tuženom preduzeću koje je u vlasništvu kineskih državljana, a posluje u Zagrebu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Adidasu navode kako su još 2014. dobili informaciju o tome da tužena kompanija u tržnom centru Kineski zid na Samoborskom putu u Zagrebu prodaje sportsku obuću sa četiri paralelne ukošene crte na bočnim stranama obuće.

Pokušali su mirno da reše spor, ali nije bilo razumevanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
adidas obuća proizvođači patike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana