Tekst objavljen: 04.10.2023 15:25        


Moda dolazi i moda odlazi, ali sa svakom godinom koja prođe pouzdanost ovog auta ostaje nepromenjena

Čuveni časopis izabrao najpouzadniju marku automobila


Trajni kvalitet Lexus vozila je još jednom potvrđen lestvicom broj jedan po sedmi put u godišnjem istraživanju britanskog časopisa What Car? prema pouzdanosti.

Gotovo 22.000 vozača je učestvovalo u istraživanju vodećeg potrošača i platforme za kupovinu automobila u Velikoj Britaniji 2023., o automobilima kada je reč o kvarovima. Rezultati, koji su obuhvatili 32 marke i 178 različitih modela starih do pet godina,pokazali su da je Lexus postigao ocenu od 98,3 posto uzimajući u obzir ne samo broj kvarova koji su se pojavili, već i koliko je vremena trebalo da se isprave te troškove popravki.

Lexus je briljirao u kategorijama istraživanja, najviše u klasi porodičnih SUV-ova gde je prva generacija NX-a bila na vrhu sa 99,8 posto; potpuno novi, trenutni NX je drugi sa 99,4 posto; a UX treći sa 99,3 posto. Lexus RX je zauzeo drugo mesto među velikim SUV vozilima sa 98,6 posto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sve su to full hibridni električni modeli – tehnologija pogonskog sklopa za koju je istraživanje pokazalo da je najpouzdanija i najjednostavnija za popravku kada se pojavi problem.

Lexus IS limuzina možda više nije u prodaji, ali vlasnici još uvek cene njegovu izdržljivost: bio je na vrhu klase executive automobila s rezultatom od 98 posto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najpouzdaniji auto what car lexus automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana