Tekst objavljen: 25.07.2024 14:55        


CrowdStrike, firma za sajber bezbednost odgovorna za prošlonedeljni globalni prekid u tehnologiji, zahvalio se svojim partnerima na dodatnom radu nakon masovnog IT kolapsa prošlog petka sa poklon karticama Uber Eats od 10 dolara

CrowdStrike u znak izvinjenja za kolaps prošle nedelje poslao poklon kartice od 10 dolara


Korisnici društvenih medija počeli su u utorak da objavljuju snimke ekrana poklon kartica i prateće CrowdStrike imejlove na mreži, a neki su se žalili da kredit nije funkcionisao kada su pokušali da ga iskoriste.

Portparol CrowdStrike-a potvrdio je Business Insider-u da je kompanija poslala vaučere svojim partnerima koji su deo programa Accelerate, što znači da prodaju i upravljaju CrowdStrike-om za kupce.

- CrowdStrike nije poslao poklon kartice kupcima ili klijentima, rekao je portparol. „Poslali smo ovo našim saigračima i partnerima koji su pomagali klijentima u ovoj situaciji. Uber je to označio kao prevaru zbog visoke stope korišćenja.“

Snimci ekrana koje je sa BI podelio zaposleni u prodavcu oblaka, koji je tražio da ne bude imenovan zbog straha od profesionalnih posledica, pokazuju vaučer Uber Eats koji je CrowdStrike dostavio u utorak popodne, drugu e-poštu u kojoj se kaže da je vaučer otkazan oko četiri sata nakon početnu e-poštu i treću e-poštu kojom se vaučer ponovo aktivira.

Prvi mejl, koji je bio naslovljen na CrowdStrike partnere, potpisao je Daniel Bernard, glavni poslovni direktor kompanije.

„Prepoznajemo dodatni rad koji je izazvao incident od 19. jula. I zbog toga upućujemo naše srdačne zahvalnosti i izvinjenja zbog neprijatnosti“, napisao je Bernard.

E-pošta je uključivala tehnička ažuriranja o uslugama u oblaku kompanije i KR kod za Uber Eats.


Otprilike četiri sata nakon što je Uber Eats vaučer otkazan, izvor je dobio još jednu e-poruku sa kreditom od 10 USD i porukom: „Poslato vam je Ups! Došlo je do greške. Uživajte u 10 USD od CrowdStrike! Uber eats vaučer!“

Izvor je rekao da je naknadni vaučer funkcionisao kada ga je iskoristio.

Nekoliko korisnika Reddit-a i Ks postera podelilo je slične priče u utorak i sredu, izražavajući frustraciju zbog poteškoća u otkupu poklon kartica.

Portparol CrowdStrike-a je rekao za BI da je Uber označio poklon kartice kao prevaru jer ih je toliko ljudi otkupilo. Kompanija nije odmah odgovorila na naknadno pitanje o tome koliko je vaučera poslato.

Prekid u petak uticao je na operacije širom sveta, prizemljeni letovi, isključene TV mreže, a medicinski postupci otkazani.

CrowdStrike je rekao da je „kvar“ u ažuriranju za Vindovs odgovoran za prekid rada.

Izvor koji je podelio snimke ekrana mejlova Uber Eats-a rekao je da je „na neki način posmatrao kako se odvija sa strane“, dodajući da prekid nije imao „nikakav uticaj na mene ili bilo šta što radim na poslu“.

Izvršni direktor sajber osiguranja rekao je za BI prošle nedelje da je prekid mogao da košta privredu „desetine milijardi dolara“. Mnoga preduzeća pogođena prekidom već traže da nadoknade svoje gubitke.

U međuvremenu, CrowdStrike duguje svojim klijentima samo povraćaj pretplate, rekao je advokat za sajber bezbednost prošle nedelje za BI, navodeći uslove i ugovore kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poklon vaučeri CrowdStrike it kolaps aerodromi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana