Tekst objavljen: 23.10.2013 12:29        


Crnogorska Atlas grupa saopštila je da je postala vlasnik 4,99 odsto akcija Univerzal banke Beograd koje je Atlas mont fond kupio na Beogradskoj berzi. To je prvi korak u kojem Atlas grupa u saradnji sa srpskim privrednicima planira da stekne 30 procenata vlasnistva u toj banci, uz saglasnost Narodne banke Srbije.

Crnogorska Atlas banka ulazi u srpsku Univerzal banku

Atlas grupa je vlasnik Atlas banke Podgorica, Invest banke Montenegro i Atlas banke Moskva, a akvizicijom u Srbiji proširuje regionalno učešće u bankarskom poslovanju.

Istaknuto je da je namera da se samostalno ili u saradnji sa inostranim partnerom, izvrši dokapitalizacija Univerzal banke, unapredi poslovanje kroz uvodjenje savremenih bankarskih usluga poput e-komerca i m-bankinga, i na taj način stvore pretpostavke za jačanje prisustva na bankarskom tržištu Srbije.

Podseća se da je Atlas grupa bila prisutna u Srbiji kroz rad Atlas banke Beograd koja je osnovana 1995. godine, kao i vlasništvom u Centro banci.

Atlas banka Beograd je 2006. prodata Pireus banci, dok je Marfin banka kupila udeo koji je Atlas grupa imala u Centro banci. U Srbiji duže godina posluje i Beogradska bankarska akademija, kao jedan od segmenata obrazovnog dela Atlas grupe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
univerzal banka atlas banka banke bankarsko tržište bankarski sektor domaće banke Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana