Tekst objavljen: 08.01.2017 20:00        


Prilikom razgovora s potencijalnim poslodavcem i pregovora o različitim uslovima, često se zanemaruju pregovori o visini plate.

Četiri najveće greške kada pregovarate o plati

Ukoliko poslodavac želi da baš vi budete deo njihove kompanije, a izuzetno ste motivisani da tamo radite, pregovori o iznosu plate mogu biti "vin-vin" situacija za obe strane.

Ovo su četiri najčešće greške koje treba izbeći prilikom pregovora o visini plate.

1. Mala lista zahteva

Nije uvek stvar u novcu. Potrebno je definisati i dane koji ulaze u godišnji odmor, plaća li firma svojim zaposlenima medicinski pregled, bonuse na platu ili uslove za eventualno unapređenje.

2. Snaga volje

Pokušajte da dogovorite sastanak u popodnevnim satima odnosno nakon radnog vremena jer je tada čovekova volja već na zalihama i osoba je podložnija uveravanju. Drugim rečima, lakše ćete naterati vodu na svoju vodenicu.

3. Praviti se pametan

Osoba koja dođe na razgovor sa stavom kako je najpametnija i upućenija čak i od svog sagovornika koji poznaje kompaniju uzduž i popreko, po pravilu neće dobro proći.

4. Ne recite "da", prebrzo

Ako je to ikako moguće, radije recite: "Razmisliću" nego da odmah kažete "da". Procenite situaciju i ako je ona za vas povoljna, te reči bi mogle da vas stave u još bolju pregovaračku poziciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
greške radnici novac poslodavci neto plata pregovori o plati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana