Tekst objavljen: 22.10.2015 9:13        


Biznismen Filip Cepter ispričao je večeras studentima Poslovne škole Cotrugli kako je u svom poslu postigao planetarni uspeh i pozvao ih na plaćenu praksu u svojoj kompaniji Cepter, dodajući da svako ima priliku da postane i zaposleni te firme.

Cepter pozvao mlade na plaćenu praksu

"Pozvao sam ih da provedu ovde pola godine, a za to će biti plaćeni. Tako mogu da steknu dodatno znanje o privatnom biznisu, kakvo ne mogu da nauče na fakultetu", rekao je Cepter Tanjugu nakon predavanja.

Svi bi mogli, navodi on, i da ostanu u Cepteru. Cepter, kako je rekao, postiže odlične rezultate, a bavi se promocijom, posredovanjem i prodajom najboljih proizvoda na svetu.

"Iako je to šerpa, ona je najbolja na svetu, čuva zdravlje, a to je proizvod potreban svakom čoveku. Mi smo zapravo konglomerat različitih aktivnosti, od industrije, bankarstva, marketinga, osiguranja, medicine, kozmetike, proizvodnje, gradnje, upravljanja nekretninama", rekao je on.

Kako ističe, to je globalna kompanija koja radi u 50 zemalja, ima 100.000 saradnika, a čak pet miliona ljudi je prošlo kroz sektor Cepterovih objekata.

"Većina od njih su danas uspešni poslovni ljudi", kazao je Filip Cepter.
Studenti su pitali poznatog biznismena kuda ide njegova kompanija i koliko će da se širi, a on je odgovorio da je nebo granica.

Svi koji su uspešni, ističe Cepter, nešto su zanemarili, jer nema balansa kad se uđe u posao.
"Ili ste tamo ili ste ovde, nema balansa. Ili ste kod kuće i pijete pivo ili radite. Jedino je posao trajna ljubav, suze i znoj, sreća i sve ostalo. I dokle ću ja ovako da radim - pa dok mogu. Zdrav sam i želim to", rekao je on.

Govoreći o tome šta je dovelo do toga da uđe u biznis i postigne planetarni uspeh, Cepter kaže da je uspeh nešto što je očekivao svakog dana.

"Svaki dan je bio novi dan, i merio sam uspeh iznova. I ako je sedam dana uspešno, znači cela nedelja je bila uspešna. A kad je krenulo uraganskim tempom uspeha, nismo mogli da se zaustavimo", rekao je biznismen.

On je objasnio da je preduzetnik i da vodi računa o svom prometu, uspehu, prodaji, podređenima, i od toga ima određenu korist.

"U tom lancu su svi motivisani, honorirani i nagrađeni prema učinku. To je praktično bio ključ i formula mog uspeha", rekao je on, ukazujući da univerzalna formula za uspeh ne postoji, jer su okolnosti svima drugačije On je na "Cepter forumu" rekao studentima, da ako očekuju formulu uspeha - nje nema.

"Svaki uspeh ima svoju formulu. Okolnosti su pretpostavile moj uspeh i neke sam iskoristio u pravom trenutku. Mi ih, hteli ili ne, kreiramo i pretpostavljamo put kojim ćemo se kretati. Imao sam niz dobrih i loših okolnosti i na svom putu, ali sam uvek postizao značajne ciljeve", rekao je Cepter priznajući da je na tom putu imao i mnogo poraza, ali ih je prevazilazio.
Ali uvek se, kako tvrdi, trudio da ima savremen proizvod.

"Ne imitiram Stiva Džobsa, nego je to stvarno tako", rekao je Cepter.
Potpredsednica Poslovne škole Kotrulji Lin Montgomeri, koja je organizovala "Cepter forum", ocenila je da je važno što ta škola pokušava da ponudi primere uspeha.

"Mnogo može da se nauči iz udžbenika, studija slučaja, novina, ali morate da čujete uspešne ljude, kako su oni radili i šta su radili, pa i kakve greške su pravili. Pored učenja u učionicama, a i tamo učimo praktične stvari, takođe nudimo i ovakve specijalne događaje kako bi inspirisali naše studente da i oni podstaknu rast privrede u regionu", rekla je Montgomeri.

Nije dovoljno, smatra ona, da imate samo odlično obrazovanje, već morate da budete inspirisani i životnim primerima.

Upitana da komentarise poziv Filipa Ceptera studentima na placenu praksu, ona je rekla da je to bilo sjajno i neočekivano.

"Ako to stvarno misli, a on je čovek od reči, to je divna prednost za naše studente i nadam se da će neki prihvatiti ponudu i videćemo kako im ide", zaključila je Montgomeri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćena praksa mladi srpski biznismen obrazovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana