Tekst objavljen: 10.03.2014 12:05        


Cene stanova u Srbiji su na minimumu i u agencijama za promet nekretnina kažu da nova pojeftinjenja ne treba očekivati. Bez obzira na veoma lošu ponudu, ne očekuje se ni poskupljenje kvadrata, a razlog leži u slaboj potražnji.

Cene stanova ne idu ni gore, ni dole, a nema ni kupaca

- Prodavci i dalje preteruju u zahtevima, traže za nekretnine onoliko novca koliko im je potrebno, a ne onoliko koliko na tržištu realno vrede - kaže za Novosti Nedeljko Malinović, vlasnik agencije Legat.

On dodaje da "najgore prolaze vlasnici nekretnina na Novom Beogradu, posebno kod Arene. Sada se cena kvadrata na toj lokaciji kreće najviše od 1.600 do 1.700 evra, a 2008. cena je bila i viša od 2.500 evra za kvadrat".

- Postoji još jedna lokacija, koja bi mogla da pretrpi drastične promene. To su stanovi koje je u poslednjih nekoliko godina gradila država i sada vlasnici, ukoliko žele da ih prodaju, moraće to da urade ispod cene koju su platili - kaže on.

Međutim, pišu Novosti, zanimljivo je da su se u Beogradu pojavili investitori koji tragaju za lokacijama na kojima bi da grade zgrade od 1.500 do 2.000 kvadrata. To bi mogao da bude signal da će posle pet godina tržište nekretnina konačno da oživi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina stana cene stanova cena stanova prodaja stana stambeni kredit stambeni krediti kredit za stan stan na kredit Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana