Tekst objavljen: 13.01.2017 13:00        


Cene fjučersa za zlato porasle su na najviši nivo u sedam nedelja, jer su investitori nagrnuli na investicione fondove koji imaju pokriće u zlatu, i pošto je dolar oslabio neposredno posle konferencije za medije Donalda Trampa na kojoj je ponudio vrlo malo detalja o svojim planovima ekonomskih podsticaja. 

Cena zlata iznad 1.200 USD za uncu prvi put od novembra

Zlato je ojačalo na iznad 1.200 dolara za uncu prvi put od kraja novembra, budući da su cene ETF fondova, kojima se trguje na berzi kao sa robom, skočile najviše od dana posle američkih predsedničkih izbora, izveštava agencija "Blumberg".

Cena fjučersa zlata za isporuku u februaru porasla je za 0,7 procenata, na 1.204,7 dolara za uncu u prepodnevnom trgovanju na Comexs berzi u Njujorku. Tokom trgovanja cena ovog metala je u jednom trenutku išla i do 1.207,2 dolara, što je najviši nivo od 23. novembra prošle godine.

Zlato je u ovoj godini ojačalo za više od 4,0 procenta podržano slabijim dolarom, čiji pad utiče na veću tražnju za "žutim metalom" kao alternativnom imovinom.

Fjučersi srebra za isporuku u martu porasli su za 0,8 odsto, na 16,96 dolara za uncu, cena fjučersa platine za april popela se za 1,6 procenata, na 992,20 dolara za uncu, dok je paladijum za dostavu u martu poskupeo 1,3 posto, na 763,60 dolara za uncu, prenosi "Blumberg".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
unca zlata rast cene zlata cena zlata zlato

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana