Tekst objavljen: 23.05.2014 16:30        


Direktor Direkcije za naknadu štete u Dunav osiguranju, Nebojša Burgić, pozvao je osiguranike da u što kraćem roku prijave štetu koju su pretrpeli od poplava kako bi se na adekvatan način utvrdila visinu štete.

Burgić: Broj osiguranih od poplave meri se u promilima

- Kada je Obrenovac u pitanju, čim nadležni organi dozvole ulazak u Obrenovac naše ekipe će izaći na teren i napraviti zapisnik o oštećenju i po hitnom postupku pristupiti rešavanju takvih odštetnih zahteva - izjavio je Burgić Tanjugu.

On je dodao i da će "Dunav osiguranje" svim osiguranicima koji imaju uključen rizik od poplave dati prioritet u postupku utvrđivanja visine i obračuna štete. Procedure su, kako je naveo, standardne kao i do sada u svim nesrećnim slučajevima.

- Osiguranici se obraćaju osiguravaču, odnosno kompaniji "Dunav osiguranje", naši procenitelji će u najkraćem mogućem roku izaći na teren. Čim nam nadležne institucije Republike Srbije to dozvole, čak i pre zakonskih rokova, "Dunav" će izvršiti svoju zakonsku obavezu - objasnio je Burgić.

Na poplavljenim područjima na kojima je dozvoljen pristup, ova kompanija je, prema njegovim rečima, već angažovala svoje stručne procenitelje koji prave zapisnike o oštećenju.

- Međutim, moram da istaknem da je u odnosu na ukupan broj osiguranja, mali procenat zaključen sa rizikom poplav - rekao je Burgić.

On je dodao i da se kod osiguranja useva broj zaključenih osiguranja sa uključenim rizikom poplave, meri u promilima. - Od ukupne zasađene površine na teritoriji Republike Srbije, samo osam procenata je osigurano, a od toga je izuzetno mali broj zaključen sa rizikom osiguranja od poplave - precizirao je Burgić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poplave imovinsko osiguranje osiguranje imovine Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana