Tekst objavljen: 21.07.2016 11:30        


Planirano povezivanje Londonske i Honkonške berze sirovina je odloženo zbog neizvesnosti koju je prouzrokovala odluka Velike Britanije da izađe iz Evopske unije, izjavio je danas direktor Honkonške berze HKEx, Čarls Li.

Bregzit odlaže povezivanje Londonske i Honkonške berze

On je u svom blogu napisao da je neophodna jasnoća u pogledu ishoda regulatornih pregovora između Evropske i Britanije posle Bregzita pre nego se nastavi sa bilo kakvim akcijama na planu povezivanja berzi, prenosi agencija Frans pres.

"Zbog izlaska Britanije iz EU, postoji određena neizvesnost u pogledu razvoja političke situacije u Ujedinjenom Kraljevstvu. Iz tog razloga ćemo pričekati i pratiti situaciju u Britaniji i u evropskoj regulatornoj politici pre nego donesemo odluku o daljim planovima za povezivanje tržišta sirovina u Londonu i Honkongu", napisao je Li.

Plan o "povezivanju Londona i Hongkonga" je najavljen tokom prošlogodišnje posete kineskog predsednika Sji Đinpinga Britaniji, u nastojanju da se Londonska berza metala otvori za investitore iz Hongkonga.

Londonska berza LME, osnovana 1877. godine, najveća je berza na svetu za trgovanje obojenim metalima, a 2012. godine ju je preuzela Honkonška HKEx berza za sumu od 1,39 milijardi funti (2,26 milijardi dolara). Obe berze i dalje posluju zasebno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
honkonška berza londonska berza povezivanje berzi Bregzit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana