Tekst objavljen: 05.05.2017 11:09        


Nemački proizvođač luksuznih automobila, BMW, saopštio je danas da je ‘uveren’ u postizanje ciljeva za 2017. godinu,

BMW: Skok profita za trećinu u prva tri meseca

BMW je u prva tri meseca 2017. zabeležio skok dobiti za trećinu.Neto profit grupe porastao je za 31 odsto na godišnjem nivou, na 2,15 milijardi evra u periodu januar-mart, na bazi rasta prihoda od 12,4 procenta, na 23,45 milijardi evra, prenosi agencija FP.

BMW računa na rast prodaje, uključujući duplo veću prodaju električnih automobila, pošto je počeo da izbacuje na tržište niz novih modela planiranih za sljedeće dvije godine.

“Očekujemo da će tri premijum brenda BMW grupe ponovo zabeležiti rekordne prodaje u 2017. godini”, izjavio je generalni direktor Harald Krüger.Iz kompanije su istakli da je, pored rasta prodaje, dobrim finansijskim rezultatima doprinelo i povećanje vrednosti njihovog udela u visoko tehnološkoj kompaniji za mapiranje, Here, sa iznosom od 183 miliona evra.

BMW je suvlasnik u toj kompaniji zajedno sa rivaskim Daimlerom i Audijem.Bez tih finansijskih efekata, operativna ili dobit iz poslovanja porasla je samo 7,7 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, na 2,65 milijardi evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
BMW vozilo auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana