Tekst objavljen: 13.08.2018 13:21        


Domaće tržište akcija zabeležilo je lagani pad vrednosti, uz potpunu dominaciju u trgovanju akcijama Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet u trgovanju iznosio je 922,9 miliona dinara (7,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio za petinu procenta na nepunih 743 poena.

Blagi pad Belexa, dominacija Komercijalne banke

Komercijalna banka je bila ubedljivo najprometnija akcija sa realizacijom od 272,8 miliona RSD. Isprometovano je više od 0,7 odsto akcija ove bankarske ustanove, uglavnom na ceni od 2.020 dinara.

Komercijalna je nedeljni maksimum dostizala na nivou od 2.190 dinara. Akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) većim delom sedmice se trgovalo iznad 1.740 dinara, a na ovom nivou je ova hartija beležila jaku tražnju.

Finansijski izveštaj kompanije za drugi kvartal biće objavljen u sredu, 15. avgusta, a očekuje se da će Aerodrom objaviti blagi rast dobiti u odnosu na prvih šest meseci prošle godine. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) ponovo su beležile više nego skromno interesovanje investitora.

Ukupan promet u trgovanju ovom akcijom iznosio je tek 3,4 miliona dinara, a na momenat se spuštala i do nivoa od 677 dinara. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je porastao 2,4 odsto na 2.047 dinara uz promet od 1,2 miliona dinara.

Ova kompanija će nekonsolidovane finansijske izveštaje objaviti danas, 13. avgusta, dok će konsolidovani rezultati investitorima biti dostupni do kraja avgusta. Akcije bečejskog Sojaproteina (SJPT) ponovo su predvodile gubitnike protekle sedmice, spustivši se 12 procenata na 140 dinara.

Tržišna kapitalizacija kompanije trenutno iznosi rekordno niskih 17,8 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana