Zvanični kurs Evra za dan 30.10.20. :: 117.5679 rsd
Tekst objavljen: 04.09.2020 15:45        


Prethodna 24 sata bila su veoma stresna za vlasnike kriptovaluta. Bitkoin je u samo nekoliko sati izgubio na ceni 1.000 dolara. U četvrtak ujutro pao je ispod nivoa od 11.000 dolara, a pad se dogodio paralelno s najvećim dnevnim padom na Vol stritu u poslednja tri meseca

Bitkoin u samo nekoliko sati pao za 1000 dolara

Investitori u bitkoin sada pozorno prate nivo od 10.000 dolara. Bude li vrednost bitkoina pala ispod tog nivoa, to bi moglo odvesti bitkoin u ponor, kažu analitičari, piše Seebiz.

“Važno je da držimo oči širom otvorene na nivou obrane između 10.000 i 10.500 dolara. Ako se taj nivo uspe obraniti, onda ne verujemo da ćemo svedočiti daljoj rasprodaji”, rekao je za Forbs Joe Di Pasquale, glavni izvršni direktor bitcoin i crypto hedge fonda BitBull Capital.

Juče je u jednom trenutku bitkoin pao na 10.455 dolara na Bitstamp tržištu pre nego što se donekle oporavio.

Otvoreno odstupanje u trgovanju, postavljeno 27. jula, značilo je da fjučersi na bitkoin na Chicago Mercantile Exchangeu (CME) ulaze u novu nedelju rastom, a to je nešto što neki analitičari misle da uzrokuje prekid veze s osnovnim tržištem i čini se da je upravo to dovelo bitkoin do nedavnih visina oko 12.000 dolara. Tehnička analiza pokazuje da se 90 odsto takvih praznina u trgovanju na kraju zatvori, a cena se pre ili kasnije vrati na nivo odakle je i krenulo odstupanje.

U međuvremenu, rudari bitkoina, oni koji osiguravaju mrežu kriptovaluta u zamenu za bitkoin nagrade, “premeštaju neobično velike količine bitkoina”, prema analitičarima davaoca podataka CryptoQuant, sugerišući da rudari žele da unovče svoje bitkoin nagrade.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pad bitkoina 1000 dolara bitkoin pad bitkoina kriptovalute

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana