Zvanični kurs Evra za dan 30.10.20. :: 117.5679 rsd
Tekst objavljen: 13.03.2020 12:55        


Korona virus je ovog puta istaknut kao osnovni uzrok pada vrednosti bitkoina

Bitkoin u poslednja 24 sata pao za 25%

Pre tačno mesec dana korona virus bio je tek epidemija koja je zahvatila Kinu i poneku drugu zemlju, na nas je uticao tek obustavom letova i paketnog prometa iz Kine, a ulagači su u bitkoinu počeli da traže sigurnost u doba ekonomske neizvesnosti.

Tada je potražnja za najpopularnijom kriptovalutom porasla, pa je i njena cena nakon dugo vremena bila premašila 10.000 dolara.

No, proglašenjem pandemije i sa sve ozbiljnijim posledicama širenja korona virusa na privredu koje vidimo širom sveta, reagovala su i tržišta akcija, ali i kriptovaluta. Pokazalo se da bitkoin i druge kriptovalute ipak nisu tako sigurna imovina u doba moguće recesije, pa je krenula velika rasprodaja.

Samo u poslednja 24 sata cena bitkoina tako je pala za više od 25 odsto i strovalila se na nivoe od oko 6.000 američkih dolara.

Korona virus je ovog puta istaknut kao osnovni uzrok pada vrednosti bitkoina. Ulagači su, čini se, zaboravili na optimizam povezan s nadolazećim "halvingom" odnosno prepolovljenjem nagrada koje se dobivaju rudarenjem, a u ovom kriznom trenutku više ni ne smatraju da je bitkoin "sigurna luka" kada vrednosti ostale, nedigitalne, imovine padaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pao bitkoin bitkoin pad vrednosti bitkoina korona virus kriptovalute

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana