Tekst objavljen: 22.02.2016 13:04        


Rusija ne planira da smanji proizvodnju nafte, ali je spremna da je zamrzne u 2016. godini, izjavio je danas zamenik ruskog ministra energetike, Aleksej Teksler. "Imamo naše interese i zato smo se vodili januarskim podacima kada smo donosili odluku o podršci zamrzavanju proizvodnje. To znači da ne planiramo da je smanjimo", rekao je Teksler, a prenosi ruska agencija Tas.

Bez smanjenja, ali moguće zamrzavanje proizvodnje nafte

Zamrzavanje proizvodnje će, prema njegovim rečima, imati efekta, čak i bez učešća Irana.
"Dogovor će doneti rezultata, čak i bez Irana, koji bi, prema mom mišljenju, mogao da bude zainteresovan za aranžmane ovakve vrste", ocenio je zamenik ruskog ministra energetike.

Dogovor o zamrzavanju proizvodnje će, smatra on, pomoći da se prekomerna ponuda smanji upola, i omogućiće povratak Rusije na tržište skupih projekata u energetskom sektoru.

Teksler je mišljenja da će cene nafte između 35 i 40 dolara po barelu omogućiti naftnoj industriji Rusije da krene napred.

"Verujem da, ako se fokusiramo na cenu od 35-40 dolara za barel, to može omogućiti stabilan napredak ruske naftne industrije u ovoj godini", izjavio je on, odgovarajući na pitanje o kritično niskoj ceni "crnog zlata".

Na pitanje da li će se SAD, Brazil, Meksiko i Norveška možda pridružiti dogovoru o zamrzavanju proizvodnje, Teksler je odgovorio da su male šanse za to.

"Svaka država se može pridružiti dogovoru. Ipak, mi smo realni i znamo koje će se zemlje priključiti", naveo je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ns ja 23.02.2016 9:34

    Obaranje cene nafte je rat SAD protiv Rusije, videćemo ko će izaći kratkih rukava, jer damping cene barela jako iscrpljuje i američku ekonomiju.
    Sumorno je reći, ali nakon što (sigurno) propadne plan Amerike da izazove kolaps ruske privrede ovim ratom, plašim se da će ta (izmeštena iz realnosti )nacija otpočeti i pravi oružani rat. Tek nakon vojnog poraza establišment SAD će priznati prezaduženost i ekonomski kolaps sopstvene valute i države. Njihova (SAD) privreda nije loša, ali pitanje je nakon vraćanja dugova ko je zapravo vlasnik američkog kapitala? Kina, Rusija, Nemačka, Srbija (100mlrd us$ šteta od razaranja naše zemlje prema međunarodnom pravu)...?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusija cena nafte proizvodnja nafte nafta zamrzavanje proizvodnje nafte naftna industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana