Tekst objavljen: 21.01.2016 8:54        


Obilnije snežne padavine dodatno će popraviti turističku sezonu na Zlataru, a za goste hotela Zlatarski biseri obezbeđen je besplatan ski pas. Ljubitelji skijanja i planine Zlatar imaju na raspolaganju dve skijaške staze.

Besplatan ski pas za skijaše na Zlataru

Ski staza "Zlatar 1", koja povezuje Novu Varoš sa planinom Zlatar, opremljena je modernom četvorosed Doplermajer žičarom dužine 900 metara, kapaciteta 1.200 osoba na sat.

Do najviše tačke stiže se za pet minuta. Staza je duga oko 1.200 m i spušta se do samog centra grada. Osvetljena je celom dužinom i poseduje sistem za osnežavanje. Rekreativnu stazu "Zlatar 2" opslužuje ski lift tipa sidro, kapaciteta 800 skijaša na sat. Ono što je atrakcija ovog skijališta je noćno skijanje koje se organizuje tokom cele ski sezone.

Prema rečima upravnika skijališta Saliha Turkmanovića na stazi je izvršena homologizacija, tj. osposobljena je za održavanje međunarodnih takmičenja, a ispunjava uslove za sve kategorije skijaša.

Na stazi se održavaju takmičenja u raznim kategorijama, a posebna atrakcija je "Noćni slalom" na stazi osvetljenoj bakljama.

Ski-pas na žičari četvorosedu koštaće kao i lane - 600 dinara. Nabavljen je i novi tabač snega. Pored samog skijališta otvoren je etno restoran "Ognjište" gde se skijaši mogu okrepiti toplim napicima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
besplatan skipas zlatar skipas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana