Tekst objavljen: 10.08.2015 16:12        


Grčka i njeni međunarodni kreditori će po svoj prilici ove nedelje postići sporazum o trećem paketu finansijske pomoći za tu prezaduženu zemlju, pokazala je anketa koju je sproveo Rojters među trgovcima na evropskom tržištu novca. Grčka se nada da će, nakon višenedeljnih pregovora, do utorka postići sporazum sa poveriocima, koji bi potom bio poslat na odobrenje parlamentu u Atini do 18. avgusta.

Berzanski trgovci: Sporazum Atine i kreditora je blizu

Od 19 trgovaca koje je anketirao Rojters, njih 12 optimistično je da će sporazum vredan do 86 milijardi evra biti potpisan ove nedelje, a još pet misli da su šanse za to solidne. Dva trgovca, međutim, smatraju da su šanse za postizanje sporazuma male.

Atina i poverioci nastavili su danas pregovore o trećem paketu pomoći, koje Grčka žuri da zaključi, kako bi dobila prvu tranšu iz paketa do 20. avgusta, kada se suočava sa plaćanjem duga Evropskoj centralnoj banci (ECB).

Trgovci su u okviru ankete takođe procenili da će grčke banke od ECB-a ove nedelje pozajmiti 70 milijardi evra u odnosu na prošlonedeljnih 71 milijardu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dogovor sa mmf sporazum sa mmf grčka ekonomija Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana