Tekst objavljen: 07.03.2016 13:08        


Prvi Beogradski sajam ženskog preduzetništva biće održan 15. marta u Kolarčevoj zadužbini, rekla je danas gradski sekretar za privredu Tijana Maljković gostujući u Jutarnjem programu TV "Happy". 

Beogradski sajam ženskog preduzetništva 15. marta

"Prošle godine Grad Beograd je osnovao Savet za rodnu ravnopravnost, posledica toga je i to što smo ove godine inicirali održavanje ovog sajma, a što se dobro uklapa i sa činjenicom da je republika ovu godinu proglasila godinom preduzetništva. Ove godine odredili smo i subvencije kako bismo podržali žensko preduzetništvo, pa ćemo tako 20. marta izaći sa pozivom za proširenje kapaciteta uz zapošljavanje jedne osobe koje će se odnositi na ženske preduzetnice", kazala je Tijana Maljković.

Ona je podsetila da je prijavljivanje za Sajam ženskog preduzetništva i dalje u toku, a da se prijave mogu preuzeti na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs).

Učešće na sajmu je besplatno, a cilj je da se što više žena koje rade u svim sektorima privrede prijavi, kako bi svoje iskustvo mogu da prenesu onima koje imaju nameru da se bave preduzetništvom.

Majković je podsetila da je prošle godine, zajedno sa lokalnim akcionim planom za zapošljavanje, potpomognuto zapošljavanje više od 1.500 ljudi, a ove godine se očekuje porast od dva do tri odsto.

"Ove godine prvi put uvodimo pomoć ženskom preduzetništvu i za sve subvencije koje raspisuje Sekretarijat za privredu prednost će imati samohrani roditelji, bilo da su u pitanju žene ili muškarci. Na taj način način želimo da pomognemo porodicama da opstanu i ohrabrimo ih da krenu u samostalan posao", rekla je Maljković.

Ona je podsetila da je predstojeći sajam otvoren za učestvovanje svih žena, bez obzira na to gde su firme registrovane, a da se očekuje i gostovanje iz regiona, kao i da Grad Beograd planira dalje aktivnosti u tom pravcu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
žensko preduzetništvo sajam preduzetništva novi preduzetnici pomoć preduzetnicima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana