Tekst objavljen: 16.05.2017 8:59        


Prvi trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi obeležila je ukupna realizacija u trgovanju od 18,6 miliona RSD (0,2 miliona EUR) uz neveliku promenu berzanskih indeksa.

Beogradska berza: Rast indeksa praćen slabim prometom

Najprometnija akcija danas bila je Galenika Fitofarmacija(FITO) sa realizacijom od 5,3 miliona RSD uz pad cene od 1,9% na 2.650 RSD.

Akcije Fitofarmacije beleže blagi pad vrednosti u tekućoj godini, dok su prošle godine zabeležile skok od skoro 15%. Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”(AERO) bio je među prometnijim akcijama, sa realizacijom od 4,2 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.310 RSD.

Prošle sedmice je po treći put produžen rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda za koncesiju ove kompanije, sa 15. maja na 30. maj, dok je krajnji rok za podnošenje obavezujućih ponuda 23. avgust. Solidan promet je zabeležio igornjomilanovački Metalac (MTLC) od 2,8 miliona RSD uz rast cene od 0,6% na 1.730 RSD.

Metalac je prošle godine ostvario konsolidovane poslovne prihode od 8,7 milijardi RSD što predstavlja rast od 19,7% u odnosu na godinu pre, i skok neto dobiti od 67,9% na 564 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) beleži pad cene drugi uzastopni dan, oslabivši danas 0,3% na 745 RSD uz trgovanje vredno 2,3 miliona RSD. Nakon što je NIS objavio odlične finansijske rezultate za prvi kvartal, iz uprave su nagovestili da se i u drugom tromesečju očekuje nastavak dobrog poslovanja i krajnji rezultat barem na nivou prvog kvartala.

Impol Sevaliz Sevojna (IMPL) registrovao je promet od 1,1 milion RSD po prosečnoj ceni od 3.272 RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) neznatno oslabio na 1.398 RSD uz promet od skoro 1 milion RSD.

Među dobitnicima našle su se akcije Komercijalne banke (KMBN) koje su porasle 3,1% na 1.841 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD.

Gubitnik dana je Dunav osiguranje (DNOS) koje je zabeležilo pad od 18,5% na 1.207 RSD uz mizeran promet. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
devizno tržište valutna berza međubankarskom tržištu vesti sa tržišta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana