Tekst objavljen: 15.11.2013 11:26        


Beogradska berza, već 12 godina za redom, ulaže značajne napore na održavanju Srbije na investicionoj mapi, okupljajući u Beogradu renomirane predstavnike finansijske industrije, a što je do sada u Beograd i Srbiju dovelo više hiljada učesnika na prethodnih 11 Upgrade in Belgrade konferencija iz preko 30 država.

Beogradska Berza organizuje: UPGRADE IN BELGRADE 2013

Imali smo priliku da ugostimo top menadžere i predstavnike vodećih međunarodnih i regionalnih institucija tržišta kapitala, od kojih ovom prilikom izdvajamo samo neke: JP Morgan Chase, Morgan Stanley, World Bank, IFC, OECD, USAID, NYSE Euronext, OMX, FINNRA, US SEC, Deutsche Borse, Wiener Borse, Thomson Reuters, Bloomberg i mnogi drugi.

12. Međunarodna konferencija Beogradske berze “Upgrade in Belgrade 2013”, koja će biti održana 19. novembra u hotelu Hyatt Regency Beograd, okupiće i ove godine najvažnije učesnike na lokalnom, regionalnom i globalnom tržištu kapitala, predstavnike regulatornih organa i investitora koji će uz tradicionalno snažno prisustvo medija ovom događaju pokušati da daju svoj pogled na aktuelne teme:

• Makroekonomsko okruženje – Izazovi i ograničenja
• Integracija i konsolidacija tržišta kapitala u regionu – da li je došlo vreme?
• Novi proizvodi i investicione alternative
• Perspektive penzijske reforme u Srbiji

Iako panel konferencija tradicionalno budi najveće interesovanje, za ekonomiju Srbije i regiona mnogo bitniji događaj paralelno će se odvijati u susednim salama, rezervisanim za 3. Upgrade in Belgrade investitorsku konferenciju, takođe u organizaciji Beogradske berze. Na tom događaju će vodeći menadžeri najboljih kompanija iz Srbije, Hrvatske, BIH, Makedonije, Slovenije, Rumunije i Bugarske imati priliku da se sastanu sa ključnim investitorima iz regiona i sveta.

Ovogodišnja Investitorska konferencija je organizovana u saradnji sa kompanijom Wood & Company, koja kao jedno od vodećih investicionih društava u Centralnoj Evropi ima bogato iskustvo u organizaciji sličnih događaja.

3. Upgrade in Belgrade investitorska konferencija, već je sasvim izvesno, predstavlja najveći i najkvalitetniji skup investitora na tržištima kapitala u regionu, ikada. Na ovom do sada jedinstvenom događaju na prostorima Zapadnog Balkana učešće su potvrdili predstavnici 27 investicionih fondova i banaka koji upravljaju aktivom čiji zbir se meri sa više od fantastičnih sto milijardi evra. Investitori koji predstavljaju kompanije kao što su HSBC Global Asset Management, Credit Suisse Asset Management, Franklin Templeton Investments, Auerbach Grayson & Company, Danske Capital, Charlemagne Capital i još 21 drugih, pokušaće da pronađu adekvatne prilike za investiranje u domaće i regionalne kompanije.

Beogradska berza ne krije ponos što je u vrlo teškim uslovima u kojima posluju tržišta kapitala u regionu, uspela da animira ovakav odziv evropskih i globalnih investitora, te gaji nadu da će investicioni efekti Konferencije biti dovoljni da konačno i u Srbiji ukažu na nemogućnost izgradnje funkcionalne tržišne privrede bez efikasnog tržišta kapitala.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana