Tekst objavljen: 19.05.2019 13:00        


Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su juče (u četvrtak, 16. maja 2019.) Odluku o osnivanju i radu Službe glavnog urbaniste Grada Beograda.

Beograd dobija Službu glavnog urbaniste

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, obrazlažući ovu odluku, ukazao je da je neophodno da postoji Služba glavnog urbaniste, s obzirom da urbanista ima ogroman posao. Služba će, prema njegovim rečima, koordinisati rad gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

– Na osnovu ovlašćenja koje nam daje zakon, osnivamo službu i glavni urbanista će ubuduće imati svoju službu koja će mu pomagati u radu, kako bi složen posao za koji je zadužen mogao da uradi kako treba – rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, služba ima zadatak da preduzima aktivnosti u cilju saradnje na pripremi programa uređivanja zemljišta u delu koji se odnosi na donošenje planskih dokumenata, kao i da razmatra inicijative za donošenje planskih dokumenata i o svom stavu obaveštava organizacionu jedinicu Gradske uprave Beograda nadležnu za poslove urbanizma radi daljeg postupanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
služba glavnog urbaniste urbanizam Beograd goran vesić arhitektura

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana