Tekst objavljen: 08.03.2023 13:05        


Diskonti neprehrambenih proizvoda često imaju širok izbor robe. I to po akcijskim cenama. Ali dva trgovinska lanca bi mogla da nestanu s nemačkog tržišta

Bankrotirala dva velika trgovinska lanca u Nemačkoj

Kako prenosi Fenix magazin, reč je o trgovinskim lancima Mäc Geiz i Pfennigpfeiffer.

Mäc Geiz je nakon otvaranja svoje prve podružnice u Haleu 1994., sve više se širio u veće nemačke gradove. Diskont za domaćinstva broji ukupno 290 radnji širom zemlje.

Nešto manji trgovački lanac Pfennigpfeiffer otvorio je 2021. svoju 110. poslovnicu. Uglavnom je zastupljen u saveznim zemljama Hesen, Bavarska, Saksonija, Tiringija, Saksonija-Anhalt, Brandenburg, Berlin i Meklenburg-Zapadna Pomeranija.

Asortiman dvaju diskonta uključuje "sve što vam treba u domaćinstvu", prema reklamnom sloganu Mäc Geiz.

Osnovni asortiman uključuje više od 3.000 artikala, uključujući asortiman domaćinskih potrepština, drogerijskih artikala, hrane za kućne ljubimce, namirnica, pribora za pisanje i drugih potrepština.

Dve kompanije su se dugo borile na tržištu, ali izgubili su milione evra tokom pandemije korona-virusa. Stoga su obe firme pokrenule postupak stečaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dakle, kraj ova dva diskonta u Nemačkoj još nije zapečaćen. U toku je potraga za kupcem i već su obavljeni prvi razgovori s investitorima. Kao razlog prodaje predsednik Uprave ne navodi samo poslovanje u gubitku, već i to što se dva neprehrambena diskonta više ne bi uklapala u ostatak poslovanja austrijske grupe.

Uprkos svemu, sadašnji razgovori su "otvoreni proces". U MHT-u još uvek razmišljaju o tome da ne prodaju sve deonice, već da s manjinskim udelom ostanu deo Mäc Geiza i Pfennigpfeifera. Međutim, pre finaliziranja prodajnih planova kupci još uvek mogu da kupe sve vrste potrepština za kuću po akcijskim cenama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
trgovinski lanci trgovine bankrot Nemačka Pfennigpfeiffer Mäc Geiz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana