Tekst objavljen: 08.08.2014 15:26        


Broj građana Hrvatske u blokadi, ali i ukupan iznos neplaćenih dospelih dugova, uporno rastu u ovoj zemlji. Sredinom godine u blokadi je bilo gotovo 317.000 građana, a dug je gotovo 28 milijardi kuna (3,66 milijardi evra). Na Zagreb se odnosi gotovo 60.000 blokiranih fizičkih osoba i 8,18 milijardi kuna duga (milijadra evra).

Banke od Hrvata ne mogu da naplate četiri mlrd. evra

Iako ispada da je u blokadi svaki deveti radno sposobni stanovnik metropole, analiza Fine pokazuje da je problem blokada drugde i izraženiji, piše Poslovni dnevnik.

Među 25 gradova s najvećim dugom građana, udelom blokiranih u odnosu na broj stanovnika koji su radno sposobni (15-64 g.) prednjače Križevci, Čakovec i Sisak. U njima je približno svaki šesti radno sposoban u blokadi: u Križevcima 17,4 odsto, u Čakovcu 16,2, u Sisku 16 odsto.

Iznosom duga blokiranih građana izdvaja se i Varaždin, koji je šesti prema ukupnom dugu i ispred je nekih s više stanovnika, poput Zadra, Slavonskog Broda, Pule, Karlovca, Siska, ističu u Fini. Prema prosečnom iznosu duga, pak, prednjače blokirani Vodičani, s prosečnih 338.000 kn (44 .000 evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska zagreb banke klijent banke klijenti banke kašnjenje u otplati otplata duga

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana